Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka z figami oraz kaparami.

Aby zrobić dobre carpaccio z buraka należy go wcześniej obrać i upiec w piekarniku. Następnie gdy ostygnie, pokroić na cienkie plastry.

Do tego polecam sałatę rzymską, smażoną na oleju kokosowym na złoty kolor. Plastry buraka należy skropić sokiem z cytryny i oliwą. Do tego cienko pokrojona cebula, sól i pieprz.

Figę przekroiłam na cztery części i lekko usmażyłam na patelni. Na sam koniec kilka dużych kapar Dla wegetarian – można dodać starty parmezan.

Poniżej składniki: 

  • burak pieczony w piekarniku 1szt.
  • sałata rzymska – 1/2 główki
  • figii – 2 szt.
  • kapary (duże) 5-6 szt.
  • cebula dymka 1/2
  • sól, pieprz
  • kilka kropel cytryny
  • olej kokosowy do smażenia

Summary
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)