Kasza jaglana w azjatyckim stylu

Składniki:
kasza jaglana
cukinia
marchew
czerwona papryka
seler
biała rzodkiew
jogurt naturalny
olej kokosowy
olej lniany
czosnek
​sok z cytryny
przyprawy wg uznania – sól i pieprzKaszę jaglaną prażę na suchej patelni, gdy wydobywa się z niej zapach prażonej kukurydzy to zalewam wodą – gotuję około 15minut, w razie potrzeby dolewam wody. Gdy jest ugotowana to dodaję sól, pieprz, ząbek czosnku (opcjonalnie) i dodaję olej lniany.
Na drugiej patelni, na oleju kokosowym smażę – cukinie, marchew, seler i czerwoną paprykę (pokrojoną w słupki), aż do momentu gdy będą al dente. Przyprawy wg uznania, ja dodałam trochę papryczki chili 😉
Do tego biała rzodkiew starta na tarce z odrobiną jogurt naturalnego, pieprz i sól do smaku oraz sok z cytryny.

 

Related Post

Tatar z łososia Składniki: świeży łosoś kapary świeży ogórek cebula szalotka musztarda Dijon sól, pieprz, oliwa, cytryna do smaku Świeżego łososia kroimy ost...
Pizza na spodzie z kalafiora Składniki na ciasto: kalafior jajko ser żółty tarty (dowolny) sól sos pomidorowy, mozzarella, świeże zioła np. bazylia lub inne składniki, któ...
Wegetariański pasztet z żurawiną.   Już od jakiegoś czasu chodził za mną przepis na wegetariański pasztet 🙂 A że postanowiłam sobie testować nowe przepisy, to długi weeken...

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*