Kasza jaglana w azjatyckim stylu

Składniki:
kasza jaglana
cukinia
marchew
czerwona papryka
seler
biała rzodkiew
jogurt naturalny
olej kokosowy
olej lniany
czosnek
​sok z cytryny
przyprawy wg uznania – sól i pieprzKaszę jaglaną prażę na suchej patelni, gdy wydobywa się z niej zapach prażonej kukurydzy to zalewam wodą – gotuję około 15minut, w razie potrzeby dolewam wody. Gdy jest ugotowana to dodaję sól, pieprz, ząbek czosnku (opcjonalnie) i dodaję olej lniany.
Na drugiej patelni, na oleju kokosowym smażę – cukinie, marchew, seler i czerwoną paprykę (pokrojoną w słupki), aż do momentu gdy będą al dente. Przyprawy wg uznania, ja dodałam trochę papryczki chili 😉
Do tego biała rzodkiew starta na tarce z odrobiną jogurt naturalnego, pieprz i sól do smaku oraz sok z cytryny.

 

Related Post

Tatar z łososia Składniki: świeży łosoś kapary świeży ogórek cebula szalotka musztarda Dijon sól, pieprz, oliwa, cytryna do smaku Świeżego łososia kroimy ost...
Zupa paprykowa zgodna z dietą Dr Dąbrowskiej Kolejny przepis zgodnie z tym co zakłada post czy jak kto woli dieta wg Dr Dąbrowskiej 😉 Nigdy nie byłam fanką zup, ale na poście często jest mi ...
Jarmuż, niedoceniona odmiana kapusty pinterest.com Jakiś czas temu wprowadziłam na stałe do swojego menu jarmuż. Mój dzień rozpoczynam od koktajlu, którego bazę stanowi to warzywo. Zi...

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*