Kasza jaglana w azjatyckim stylu

Składniki:
kasza jaglana
cukinia
marchew
czerwona papryka
seler
biała rzodkiew
jogurt naturalny
olej kokosowy
olej lniany
czosnek
​sok z cytryny
przyprawy wg uznania – sól i pieprzKaszę jaglaną prażę na suchej patelni, gdy wydobywa się z niej zapach prażonej kukurydzy to zalewam wodą – gotuję około 15minut, w razie potrzeby dolewam wody. Gdy jest ugotowana to dodaję sól, pieprz, ząbek czosnku (opcjonalnie) i dodaję olej lniany.
Na drugiej patelni, na oleju kokosowym smażę – cukinie, marchew, seler i czerwoną paprykę (pokrojoną w słupki), aż do momentu gdy będą al dente. Przyprawy wg uznania, ja dodałam trochę papryczki chili 😉
Do tego biała rzodkiew starta na tarce z odrobiną jogurt naturalnego, pieprz i sól do smaku oraz sok z cytryny.