Przepis na poście Dr Dąbrowskiej. Papryka faszerowana cukinią.

papryka faszerowana cukinią i porem Przepis na poście Dr Dąbrowskiej

Mój kolejny przepis, jest również idealny gdy pościcie zgodnie z wytycznymi Dr Dąbrowskiej. Zero tłuszczu, zielono i z dużą dawką witaminy C, bo znajdziecie ją w czerwonej papryce! Nie każdy to wie, że papryka jest na podium jeśli chodzi o zawartość wit.C, najwięcej ma żółta, a w czerwonej jest aż 107mg/100g.

Składnik na 2 papryki

  • 2 papryki w dowolnym kolorze
  • 1/2 cukinii
  • 1/2 pora
  • 2-3 ząbki czosnku
  • koperek
  • sól, pieprz

Cukinię i pora kroję w podobnej wielkości kawałki (wzdłuż na pół i plasterki), przekładam na rozgrzaną patelnię i gdy się lekko zarumienią to dolewam odrobinę wody by się podusiły. Można użyć ulubionych ziół, jednak dla mnie wyrazisty smak pora i słodycz cukinii wystarczy uzupełnić czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Gdy warzywa zmiękną to przekładam je do papryki, którą wcześniej przekroiłam około 1cm przy ogonku i wyjęłam środek. Nadziana papryka ląduje na 20 minut w piekarniku w 180 stopniach.

Polecam ją nie tylko osobom będącym na poście 😉

 

 

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat postu Dr Dąbrowskiej? Koniecznie przeczytaj mój post

Wiosenne oczyszczanie organizmu z Dr Dąbrowską.

 

Related Post

Jarmuż, niedoceniona odmiana kapusty Jakiś czas temu wprowadziłam na stałe do swojego menu jarmuż. Mój dzień rozpoczynam od koktajlu, którego bazę stanowi to warzywo. Zielony barwnik z...
Drugi post Dr Dąbrowskiej zakończony! 🙂 Post Dr Dąbrowskiej Wiosna rozpoczęła się na dobre, a ja wraz z jej nadejściem przeprowadziłam post Dr Dąbrowskiej, który trwał 2 tygodnie plus 2 t...
Wiosenne oczyszczanie organizmu z Dr Dąbrowską.   Oczyszczanie organizmu z Dr Dąbrowską. Dzisiaj pierwszy dzień Wiosny, topienie marzanny... natura budzi się z zimowego snu 🙂 ja...

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*