Tatar z łososia

Składniki:
świeży łosoś
kapary
świeży ogórek
cebula szalotka
musztarda Dijon
sól, pieprz, oliwa, cytryna do smaku

Świeżego łososia kroimy ostrym nożem w bardzo drobną kostkę, przekładamy do miski. Zgodnie z sugestiami Okrasy nie solimy i nie dodajemy cytryny, wystarczy musztarda. Jak ktoś lubi, to dodajemy też kolendrę i biały pieprz. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Następnie formujemy – ja używam do tego okrągłej formy by nadać ładnego kształtu, posypujemy szalotką, świeżym ogórkiem a na samej górze kładziemy kapary. Sól do smaku, ja lubię polać wszystko jeszcze oliwą i skropić cytryną.

Related Post

Pizza na spodzie z kalafiora Składniki na ciasto: kalafior jajko ser żółty tarty (dowolny) sól sos pomidorowy, mozzarella, świeże zioła np. bazylia lub inne składniki, któ...
Kasza jaglana w azjatyckim stylu Składniki: kasza jaglana cukinia marchew czerwona papryka seler biała rzodkiew jogurt naturalny olej kokosowy olej lniany czosnek ​sok z cy...

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*